Nebojme se mrazu!

Jedete po letech konečně zase na hory? Chcete se na stará kolena pořádně oháknout a netrhnout si ostudu? Potřebujete poradit? Vyzkoušejte kvalitu od českých výrobců. Pryč je doba, kdy bylo nutné nakupovat sportovní oblečení pouze od zahraničních výrobců. Není výjimkou, že česká firma nabízí svým zákazníkům dokonce tříletou záruku na své zboží, V současné době si mnoho firem své oblečení nechává testovat špičkovými evropskými sportovci, kteří kvalitu sportovního oblečení dokážou ocenit nejlépe.

Pryč je doba, kdy nás na sjezdovkách hřál tlustý svetr od babičky. Kousavý a těžký svetr je již přežitkem. Lehké moderní materiály jej plně nahradí. Stále však platí zlaté pravidlo vrstvení.

Dnes již není potřeba vozit sebou na hory kufry plné věcí na převlečení – dnešní oblečení nějaký ten pád do mokrého sněhu v pohodě vydrží bez promočení. Teploučké tříprstové rukavice jsou skvělá vychytávka kombinující výhody palčáků a běžných prstových rukavic. Výbornou vychytávkou je i termo nákrčník.

Svrchní sportovní oblečení nepromokne – přitom je propustné a dokonale odvádí vlhkost od těla. V oblečení budete chráněni, i když teploty klesnou hluboko pod bod mrazu. Vnitřní strana bývá jemná a hřejivá, příjemná pro pokožku a nabízející ten nejlepší komfort pro zákazníka. Zapomeňte na kousání, škrábání a podrážděnou kůži u krku. Svrchní strana oděvu musí být nepromokavá. Velmi kvalitní oblečení můžete pořídit ve výprodejích.

Dnešní materiály se nešpiní a jsou odolné i proti oděru. Při praní používejte jen speciální tekuté prostředky, které zakoupíte v prodejnách se sportovním zbožím. Vhodná je též občasná impregnace.

Vůbec neuvažujte o možnosti vyrazit na hory bez kvalitní lyžařské nebo snowboardové přilby – nebojte se, nebudete v ní na sjezdovce jediní – lyžařská helma se dnes již opravdu stala samozřejmostí!!! Chránič páteře je vhodný především pro snowboarďáky. Snowboardisté, kteří vyhledávají terén mimo vyznačené sjezdovky si mohou zakoupit i oblečení se zabudovaným systémem na vyhledávání osob zasypaných lavinou.

Čtěte také: Kvalita od českých výrobců sportovního oblečení Tento článek přesně potvrzuje moje zkušenosti.

Turistický magazín